27 Ocak 2021 Çarşamba

Ardiye Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

 Ardiye Rutubet Kokusu Giderme


Ardiyeler içerisinde çok çeşitli eşyaların depolandığı ve uzun sürelerle barındırıldığı mekânlardır. Yer seçimi konusunda pek de şanslı olmayan ardiyeler çoğu zaman binaların alt hatta bodrum katlarında yer alır. Bunun doğal sonucu olarak da yeterli ve etkili bir şekilde havalandırılamadığı için kısa süre içinde rutubet oluşumu ile baş başa kalınması kaçınılmazdır. Ardiye rutubet kokusu giderme hakkında bilinen en yanlış şey buralardaki kokuların giderilmesinin mümkün olmadığıdır.

Oysa eğer imkân dâhilinde ise yeterli ve etkili bir şekilde havalandırma yapılabilirse buralarda nemlenme ve onun kaçınılmaz sonucu olan küf ve kokudan da uzak kalmak mümkündür. Havalandırma imkânının olmaması da yine aynı şekilde neme, küfe ve kokuya mahkûm olmak anlamına gelmez.

"Ardiye nem kokusu giderme" işlemi için modern teknolojinin ürünü olan çeşitli cihazlar mevcuttur. Bunlardan birisi doğru bir şekilde seçildiğinde nem, küf ve kokular ortamdan uzaklaşacaktır.

Aksi halde, yani bunun gibi yerlerde rutubet ile etkili bir mücadele yapılmadığı durumlarda ardiyelerde depolanan tüm mal ve malzemeler küflenmekte veya en hafifinden berbat bir kokuya sahip olmaktadır.

Bu durum ne ev tipi ardiyeler ne de ticari ürünlerin depolandığı yerler için kabul edilebilir değildir. Ardiye nem ve rutubet kokusu giderme işlemini her türlü depo ardiye ve sair mekânlar için uygulamak son derece gerekli hatta zaruridir.

Gelişen teknolojinin ürünü olan cihazlar sayesinde artık bütün bu işlemler bir hayal olmaktan çıkmış ve ardiye ve depolardan gelen ünlerin berbat kokusu tarihe karışmıştır.

Burada yapılması gereken şey mekânın hacmine uygun kapasitede bir cihaz seçimi ile doğru bir şekilde uygulamanın yapılmasının temini olmaktadır. Birçok firma artık depo ve ardiyelerinin neredeyse mağazaları gibi bakımlı, temiz, ferah ve rutubetten uzak olmasını temin etme konusunda hassasiyet göstermektedir.

Rutubetten ve onun zararlı etkileri olan küf ve kokudan arındırılmış ürünleri alıcıya sunabilmek, son derece önemli bir husus olup, firmalar bu şekilde müşteriye gösterdiği saygı ve ürünlerinin hiçbir zaman zarar görmeden alıcıya ulaşmasını sağlamış olmakla yaptıkları giderin karşılığını fazlasıyla almaktadır. Ardiye rutubet kokusu giderme amacıyla kullanılan cihazların çeşitli büyüklük ve kapasitede olanları bulunmaktadır. Havalandırılma imkânı bulunmayan veya yetersiz olan yerlerde bunun gibi cihazları kullanmak en akılcı yöntemdir.

Mekânın büyüklüğü ve ortamın nemlenme durumuna göre uygun olan cihazı seçmek, ardiye rutubet kokusu giderme konusunda başarı sağlamanın ilk adımı olmaktadır. Bununla birlikte içerideki malları ve eşyaları duvarlarda uzak konumlandırmak zemin ile arada hava teması sağlayacak şekilde palet kullanmak gibi ek önlemler de fayda elde edilebilecek diğer unsurlar olarak sayılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ardiye Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

 Ardiye Rutubet Kokusu Giderme Ardiyeler içerisinde çok çeşitli eşyaların depolandığı ve uzun sürelerle barındırıldığı mekânlardır. Yer seçi...