24 Ocak 2021 Pazar

Rutubet Nasıl Önlenir, Neler Yapılmalı

 Mutfakta ya da banyoda sık aralıklar ile su buharından dolayı meydana çıkabilen rutubet kısa süre içerisinde ortadan kaldırılması gereken bir su buharı ve nem sorunudur. Rutubeti önleme konusunda firma olarak sizlere yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Yaşam alanlarınızda yapı içerisinde uzun süredir bulunan ıslaklık ya da nem sorunu da zaman içerisinde evinizin içerisinde boy göstermeye başlayabilir.

Bu sorun kısa süre içerisinde çözülmediği takdirde eşyalarınızın yapısının bozulmasına sebep olacak derecede rutubet oluşumuna sebep olabilir. Rutubeti giderme konusunda profesyonel çözümler sunan teknolojik cihazlardan yardım almalısınız.

Geçici çözümler ile beton ya da duvar içlerindeki nem ve rutubet sorununu çözemezsiniz. Evinizde yaşadığınız rutubet sorununu tamamen çözebilmek için ilk önce sorunun kaynağının tespit edilmesi gerekmektedir.

Sorun sadece ısı yalıtımına bağlı ise pencere ya da kapılarınızda küçük çözümler bularak nemlenme veya rutubet sorununa çözüm bulabilirsiniz.

Fakat binanızın yapısı ile ilgili bir sorun var ise bu sorunu duvarların, zeminin ve tavanın kurutularak çözülmesi gerekmektedir. Büyük ve kalın betonların kurutulma işleminin nasıl yapıldığını merak eden müşterilerimiz için rutubeti önleme cihazı hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışalım.

Rutubeti alma ve kurutma cihazları genelde kapalı alanlarda kullanılmak üzere tasarlanarak üretilmiştir. Rutubet alma cihazları nem alma cihazları ile hemen hemen aynı prensiplere sahip sayılır. Rutubet alma cihazlarının yaşam alanlarınızın uzun süre kullanımı için büyük katkı sağlayacağına emin olabilirsiniz.

Müstakil ya da villa tarzı bir yerde yaşıyorsanız rutubet sorunu ile sıkça karşılaşabilirsiniz. Bunun en büyük sebepleri arasında su sızıntısı ya da su kaçağı olabilir. Ya da diğer bir sebep yapı iç ısısı ile dışarıdaki ısı farkından dolayı da rutubet oluşumuna sebep olarak gösterilebilir.

Rutubeti önleme için uygulanacak en etkili yöntem bir rutubet kurutma cihazı kullanmaktır. Rutubet kurutma cihazları vakumlama sistemi ile kalın betonlardaki ıslaklığı bile emerek rutubeti kurutabilmektedir.

Sadece rutubet meydan gelen yapının kapasitesine uygun olan bir rutubet kurutma cihazı seçmeniz gerekmektedir. Nem ve rutubet kurutma cihazları kullanılacakları alana göre farklılık gösterebilmektedir. Genellikle rutubet kurutma işlemleri şap ile yapılabilmektedir.

Şap ile rutubet kurutma işlemi uzun süren bir işlem de olsa diğer işlemlere göre biraz daha net bir kurutma işlemidir. Fakat rutubeti önleme firması olarak siz değerli müşterilerimize tavsiyemiz rutubet ve nem sorununuzda kesinlikle bir rutubet kurutma cihazı kullanmanız yönündedir.

İnşaat sonrasında sıvanın altında kalan ıslaklık ve nem sebebi ile rutubet oluşumu meydana gelebilir. Bunun için duvarlarınızda rutubet oluşumunu engellemek için firmamız aracılığı ile rutubet kurutma cihazlarını temin edebilirsiniz.

Rutubet engelleme ve nem alma cihazları çok amaçlı olarak kullanılan makinelerdir. Küf önlemede, ortamdaki havanın temizlenmesinde, rutubeti kurutmada, bakteri oluşumunu engellemede ve havanın yoğunlaşmasını durdurmada kullanılabilmektedir.

Hemen her sektörde kullanılabilen rutubet önleme cihazları özelikle gıda üretimi yapan fabrikalarda ve inşaat sektöründe sıkça tercih edilmektedir. İnşaat sektöründe düzenli ve kesin olarak kullanılması yapı bitikten sonra duvar ve zemin içerisinde rutubet oluşumunu engellemede büyük katkı sağlayacaktır.

Su ya da sel baskınlarından sonra da kesinlikle kurutma işlemi için rutubet kurutma cihazlarının kullanılması gerekmektedir.

Yine yangından sonra meydana gelen ıslaklık ve su hasarını gidermek için su takviyesi ve temizliğinden sonra rutubet önleme cihazları kullanılarak kalın zeminlerin bile ıslaklıktan kurutulması sağlanabilir.

Vakumlu olarak suyu, buharı ve nemi emme özelliği ile sizlere nem, ıslaklık ve rutubet konusunda kaliteli sonuçlar elde etmek için rutubeti önleme cihazı tercih edebilirsiniz.

2 yorum:

Ardiye Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

 Ardiye Rutubet Kokusu Giderme Ardiyeler içerisinde çok çeşitli eşyaların depolandığı ve uzun sürelerle barındırıldığı mekânlardır. Yer seçi...