22 Ocak 2021 Cuma

Duvar Rutubeti Önleme

 Rutubet zemindeki ya da duvarlardaki veya tavandaki ıslaklık ve nem sebebi ile oluşabilir. Siz değerli müşterilerimize bugün duvar rutubeti önleme yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Su baskınları ya da hava şartlarına bağlı olarak yapı olarak yeterli güçlü olmayan yaşam alanlarında rutubet sorunu sıklıkla yaşanmaktadır. Piyasada rutubet giderici ürünleri bulmanız mümkündür. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey ise rutubet giderici ürünlerden sizlere uzun vadeli hizmet sunan çözümleri seçmenizdir.

Mesela en çok piyasada bulabileceğiniz rutubet giderici ürünlerin başında boyalar gelmektedir. Bir rutubet boyası ile rutubeti sadece geçici bir süre ortadan kaldırabilirsiniz. Önemli olan uygun yöntemler ile rutubeti kurutmaktır.

Rutubeti kurutma cihazı kullanmaya başlamadan önce rutubetin kaynağını tespit ederek uygulanması gereken bir onarım ya da tadilat işi var ise bunun yapılması gerekmektedir. Daha sonra da rutubet kurutma cihazını devreye sokarak ıslak ya da nemli olan her yerin kurutulması işlemi yapılmalıdır.

Rutubet oluşumunun kaynağını bilmeniz rutubeti önleme sırasında uygulanacak olan işlem sıralaması için gereklidir. Duvarlarınızda nemden dolayı terlemeler görüyorsanız rutubet oluşumu da yakın olarak algılanabilir. Bunun için yaşam alanlarınızda düzenli aralıklar ile nem ölçümü yaptırmalısınız.

Ayrıca rutubet konusunda alanında profesyonel olmayan kişilere yaptıracağınız çözümler yüzünden daha fazla maddi zarar uğrayabilirsiniz. Mesela duvarların genellikle köşelerinde meydana gelen rutubet sorunu genelde boya ve badana ile çözülmeye çalışılır.

Fakat bu çözüm kısa süre sonra tekrar bir soruna dönüşecektir. Rutubet dışa vurduktan sonra zaten duvarlarda dökülme ve kabarma gibi sorunları meydana getirir. Rutubeti kurutmadan uygulanacak boya badana işlemi kısa süre sonra yine dökülme ve kabarma gibi sorunların meydana gelmesine sebep olacaktır.

Rutubetin eşyalarınıza sıçramadan kurutulması gerekmektedir. Rutubeti kurutma işlemi sadece duvar rutubeti giderme cihazları kullanılarak yapılmalıdır. Rutubet kurutucu cihazlar beton ya da duvar gibi kalın ve katı cisimlerin içerisindeki nemi ve ıslaklığı da kurutacak kapasiteye sahiptir.

Binanızda herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen rutubet sorunu ile karşılaştığınız yerlerin başında banyo ve mutfak gelebilir. Çünkü yemek pişirme esnasında ya da banyo da suyun buharından kaynaklı olarak nem oluşumu olabilir.

Duvar rutubeti alma ve kurutma konusunda verdiğimiz hizmetlerimizi ve referanslarımızı inceleyebilirsiniz. Ayrıca rutubet konusunda kullanmanız gereken duvar rutubeti önleme cihazı hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.

Ne kadarlık bir alana hangi cihazı kullanacağınızı bilmeniz daha sağlıklı ve garantili sonuçlar sunacaktır. Buna bağlı olarak cihaz kullanımının da alanında profesyonel kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Hem kurulumu hem de cihaz seçiminde ekip arkadaşlarımız ile birlikte sizlere yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Rutubet oluşumu oda sıcaklığınızdan, kapı ve pencerelerinizin yapısına kadar hemen her nokta ile ilişkilidir. Bunun için rutubet sorununuzu ertelemeniz sadece sizlere zamandan ve yaşayacağınız rutubet ve neme bağlı olarak gelişen diğer maddi zarardan daha fazla etkilenmenize sebep olacaktır.

Rutubet kurutma cihazları kullanım aşamasında iken ortamda herhangi bir buharlı ısıtıcı ya da soğutucu çalıştırılmamalıdır. Ayrıca yine cihaz çalışır konumda iken hiçbir yerin açık olmaması gerekmektedir.

Rutubet alma cihazının doğru kullanıldığını çalışır durumda iken rutubet cihazındaki ağır rutubet kokusundan da anlayabilirsiniz. Bu koku betondan ya da duvardan emilen rutubetin kokusu olup cihaz tarafında doğru bir uygulama ile emildiğinin ve kurutulduğunun bir göstergesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ardiye Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

 Ardiye Rutubet Kokusu Giderme Ardiyeler içerisinde çok çeşitli eşyaların depolandığı ve uzun sürelerle barındırıldığı mekânlardır. Yer seçi...