25 Ocak 2021 Pazartesi

Tavandaki Küfü Önleme Yöntemleri


Küf temizliği sanıldığının aksine kolay bir iş değildir. Özellikle tavanınızda yoğun miktarda küflenme sorunu yaşıyorsanız sadece genel temizlik yaparak küf sorununu ortadan kaldıramazsınız. Tavandaki küflenmenin birçok sebebi olabilir.

Mesela üst katlardan ya da tavandaki sızıntıdan kaynaklı olarak ya da ısı yalıtımındaki eksikliklerden kaynaklı olarak tavan ve duvarlarda küf sorunu meydana gelebilir. Tavandaki küfü temizleyerek sadece görsel olarak ortadan kaybedebilirsiniz.

Fakat tavan betonunun içerisindeki rutubet derecesini bilmeden küf sorununu nasıl ortadan kaldıracağınızı tam olarak bilemeyebilirsiniz. Küf sorunundan tamamen kurtulmak için gerekli olan tadilatların yapılması ve profesyonel cihazlar kullanılarak kurutma işleminin yapılması gerekmektedir.

Tavandaki küfü önleme konusunda geliştirilen cihazlar sayesinde kısa süre içerisinde küf sorunundan kurtulabilirsiniz. Tavandaki küfü temizleme sırasında kesinlikle maske takılmalıdır. Normalde rutubetli ve küflü ortamdaki havayı solumak da oldukça tehlikelidir.

Solunum yolu rahatsızlıklarını tetikleyen rutubetli ve küflü ortamın tamamen temizlenmesinden ve arındırıldığından emin olduktan sonra tekrar kullanıma açılması gerekmektedir.

Bizler ile iletişime geçerek "tavandaki küfü önleme cihazı" hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Öncelikli olarak söylemek istediğimiz bu cihazların tamamen profesyonel olduğudur. Kısa vadede daha kesin sonuçlar elde etmek istiyorsanız rutubet ve küf sorununu engellemek için bu cihazları kullanmalısınız.

Bunun dışında tavanda küf lekeleri sık olarak meydana çıkıyorsa bunların temizliğini de evde uygulayabileceğiniz küçük metotlar ile yok edebilirsiniz. Bu noktada bilmeniz gereken nokta sadece genel temizlik yapılarak tavandaki küfün yok edilemeyeceğidir.

Sizler sadece küfün dışarıdaki görünümünü belirli bir süreliğine yok edebilirsiniz. Bunu yaparken de silme işlemi sırasında maske kullanmalı ve kesinlikle küfü toz çıkartacak ve etrafa yayılacak şekilde silmemelisiniz.

Özellikle ev hanımlarının bizlere ilettiği soruların başında tavandaki küf nasıl önlenir sorusu gelmektedir? Sizlere bu konuda söyleyebileceğimiz kesin olan şey sadece dışarıdan temizlik yaparak ve müdahale ederek küfün tamamen yok olamayacağı yönündedir.

Kesin olarak küften kurtulma için küf ve rutubet giderici cihazları kullanmalısınız. Ayrıca küfe sebep olan şeyleri de tespit ederek bu konuda da gerekli önlemleri almanız küf sorunundan kesin olarak kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Tavandaki küfü yok etme çalışmalarının detayları için firmamız ve alanında uzman ekip arkadaşlarımız ile iletişime geçerek yardım alabilirsiniz.

Son katlarda yaşayan müşterilerimiz genelde tavanlarındaki küf sorunundan şikâyet etmektedirler. Bunun sebebi de tavandaki nem yoğunlaşmasıdır. Evinizin içindeki oda ısısı ile tavandaki ve dışarıdaki ısı farkı fazla olduğunda tavanda nem yoğunlaşarak rutubetin ve küfün oluşmasına sebep olmaktadır.

Tavandaki küfü giderme çalışmalarımız sırasında küfün sadece ısı yalıtımı olmayan alanlarda daha fazla olduğunu sizlere aktarabiliriz. Yaşam alanlarınızdaki tavan yüksekliği fazla ise küf sorununu daha sık yaşayabilirsiniz.

Yine tavandaki küfün oluşmasına sebep olarak çatıdan kaynaklanan herhangi sızıntı da sebep olabilmektedir. Tavandaki küfü engellemek için gereken temizlikler yapıldıktan ve küfün tamamen arındırıldığından emin olduktan sonra yeniden tavan boyası yaptırırken bazı noktalara dikkat etmelisiniz.

Artık parke ve boya üretici firmaları rutubet ve küf konusunda etkilenmeyen ürünleri üretmektedirler. Tavan boyasını ve ev iç duvar boyalarını küften ve rutubetten etkilenmeyen yapıda seçmeniz sizleri bir nebze de olsa rahatlatacaktır.

Böylece tavanda küften kaynaklanan mantarlar, renk değişiklikleri ve kabarmalar meydana gelmeyecektir. Küf önleme firması olarak tavandaki küf nasıl önlenir, küf önleme cihazları satışı, kiralaması ve küf önleme hizmet fiyatlarımız hakkında bilgi almak için bizler ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ardiye Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

 Ardiye Rutubet Kokusu Giderme Ardiyeler içerisinde çok çeşitli eşyaların depolandığı ve uzun sürelerle barındırıldığı mekânlardır. Yer seçi...